Co je v domě, je rozhodně pro mě! – Tisková zpráva – 12.5. 2014

Co je v domě, je rozhodně pro mě! – Tisková zpráva – 12.5. 2014Rozhodla jste se zbourat další dogma, protože jste až po uši zamilovaná do blízkého přítele nebo kolegy v práci? Hledáte vhodnou příležitost, jak do toho říznout? Vaše cesta ke šťastnému milostnému vztahu má jistě řadu výhod i úskalí. Jak všechny přednostitéhle známosti dokonale využít a jak všechna případná nebezpečí zažehnat, vám odhalí odbornice na lásku – koučka, majitelka seznamovací a rozvojové agentury Náhoda – Veronika Vinterová.

Zamilovat se do kamaráda je často podobné, jako se zamilovat do kolegy:
+ dobře jej znáte v některých oblastech nebo rolích - "víte, do čeho jdete"
- při sbližování riskujete ztrátu současné kvality vztahu.Je tedy při "naznačování či svádění" dobré postupovat velmi obezřetně. Začít třeba jen náznaky (letmý dotyk, "kamarádka říkala, že vypadáme jako manželé, co ty na to?", "včera se mi zdálo, že jsme se spolu vyspali"...). Pakliže nereaguje zvážit, zda skutečně jít dál nebo raději mít dobrého kamaráda či kolegu.

Jestliže je náklonnost oboustranná, pak je dobré si uvědomit, že:
  • fáze zamilovanosti a oslnění bude zřejmě kratší, protože neodkrýváme tolik tajemství, někdy toho víme až příliš. Výjimkou je oblast intimity.
  • u ex-kamaráda či ex-kolegy mám pocit, že jej dobře znám, mohu více předpokládat než komunikovat. Nechtějte po nikom, a po chlapovi už vůbec ne, aby vám viděl do hlavy. Ani tehdy, pokud o něm víte téměř všechno. To, jak situaci vnímáte vy s vašimi zkušenostmi, povahou a očekáváními vůbec neznamená, že druhý situaci prožívá stejně. Když mi při seznamování líčí odděleně muž a žena jejich první rande (zdůrazňuji to stejné), leckdy mám pocit, že každý z nich byl na jiné planetě a ne u stejného kavárenského stolku. Proto pokud vás nějaká situace emočně zasáhne, sdílejte s partnerem své pocity. Budete často překvapená, že muž si takové situace vůbec ani nevšiml.
  • na každém partnerském vztahu je potřeba pracovat a hledat stále nové kvality. Možná u partnerství s bývalým kamarádem je toto důležitější než jinde. Platí to jak o vztahu samotném, tak i o sexu. Snažte se toho druhého potěšit, inspirovat, motivovat, mít vzájemný respekt. Na světě není nic důležitějšího, než váš partnerský vztah, věnujte mu tedy adekvátní pozornost. Pokud vztah nejde nahoru, jde vlastně dolů.
  • zachovejte si růžové brýle - nemluvím o naivitě, ale o pozitivní optice. Záměrně hledejte a sama pro sebe se soustřeďujte na ty vlastnosti a chování, které jsou u vašeho partnera přitažlivé, obdivuhodné a dobré. Česká nátura to dělá vlastně přesně opačně - nachází, co nefunguje a na tom se točí do omrzení. U muže, kterého dlouhodobě znáte, oceňujete ty důležité životní hodnoty. Nikdo není dokonalý, proto buďme na sebe i partnera hodní a všímejme si toho nejlepšího, co v nás je.
Většina z nás touží po vztahu, kde je vedle lásky, porozumění a respektu přítomno také přátelství. To vy už máte a jste tak na nejlepší cestě k ideálnímu vztahu.
Veronika Vinterová
koučka a majitelka seznamovací a rozvojové agentury Náhoda

Informace pro média:

Seznamovací a rozvojová agentura Náhoda vstoupila na trh v roce 2011 s jasnou myšlenkou. Je přesvědčena, že nalezení životního partnera nelze ani v dnešní době omezit na neosobní elektronické služby. Svým klientům poskytuje mimořádný servis osobních konzultací, které vedou k ujasnění jejich představ o budoucím vztahu. Nabízí odborné služby spojené s rozvojem osobnosti klienta z oblasti psychologie, koučování, fyzioterapie či změny image. Navíc se zaměřuje na individuální vyhledávání partnera z vlastní databáze či mimo ni a to vše se zárukou vysoké profesionality a absolutní diskrétnosti. Může pomoci i při následném vedení křehkého vztahu formou partnerského a manželského poradenství. Cílem Náhody je, aby každý klient odhalil své skutečné já, dobře se cítil a vyšel spolu s ní vstříc svému životnímu partnerovi.